Emner
Kjenner du lukten av nybakt gjærbakst? Hevingen er alltid verdt tiden idet lukten av bakst sprer seg over hele huset.
Det tar litt tid å bake boller, kringler, baguetter og brød, men lite smaker så vidunderlig som fersk, lun og saftig gjærbakst. Bak dobbelt porsjon når du først er i gang, så har du alltid noe godt liggende på lur. Husk å servere baksten med et glass iskald melk.
Her har vi samlet 9 fristende oppskrifter på gjærbakst som du garantert kommer til å elske.
Disse fristende kringlene dyppes i sukker når de er nystekte, og nytes helst ferske med et glass iskaldt melk.
Nybakte boller med biter av daim smaker alltid nydelig. Har du ikke daim kan du bruke annen sjokolade som du hakker i små biter.
Disse ostekringlene smaker godt med litt smør og noen skiver ost, eller som tilbehør til en deilig suppe.
Grove landboller med smak av anis og karve er et spennende alternativ til mer tradisjonelle rundstykker.
Saftig og mykt briochebrød passer godt når du skal kose deg litt ekstra. Skjær tykke skiver og server med godt smør og litt syltetøy.
Kringle er enkelt å lage, og supert å fryse. Her får du tips til flere deilige kringler du kan lage.
Har du prøvd å fylle boller med appelsinmarmelade før? Verdt å prøve dersom du ønsker en annerledes vri på bollene.
Saftig brytebrød som er enkelt å lage. Du kan også steke rundstykkene hver for seg dersom du heller vil det.
En god grunnoppskrift på en saftig søt gjærdeig som kan brukes til det meste. Lag gjerne sjokoladeboller, kringle, skoleboller eller prinsessekake....
Deilige og luftige boller med myk vaniljekrem og melisglasur med kokos. Lag dobbel porsjon og fyll fryseren!
Se video av hvordan du lager grove rundstykker. De kan godt fryses ned og er perfekte å ta frem når du har lyst på noe ekstra godt eller en variasjon i matpakken.
Emner