Hvorfor ikke lage sunne og grove restevafler? Har du rester av melk eller andre meieriprodukter du trenger å bruke opp kan du bruke det i en vaffelrøre. Med grovt mel får du også sunnere hverdagsvafler som smaker nydelig til frokost eller lunsj.
Hovedingrediensene i vafler er egg, mel, smør og melk, matvarer de fleste av oss har tilgjengelig i kjøleskapet. Det er imidlertid mye annet som egner seg godt i vaffelrøren.
Det er ingen grunn til å tenke at vafler er kosemat som hører til helgen. Med noen enkle grep lager du sunne hverdagsvafler som kan være en god og spennende variasjon til brødet i matpakken eller til frokosten. Sunne hverdagsvafler lager du ved å
Grove vafler med havregryn smaker nydelig med ost og skinke, eller med brunost og litt syltetøy!
En god grunn til å bruke rester av melk, fløte og andre meieriprodukter i vaffelrøren er å få brukt opp maten og redusere ditt bidrag av matsvinn. Visste du at en halv million nordmenn ukritisk heller ut melk som har gått ut på dato uten å verken se, lukte eller smake på den? Dette er som regel matsvinn som kunne vært unngått. De fleste produkter holder mye lenger enn "best før" datoen som er trykket på kartongen.