Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

10 pannekakefavoritter til pannekakedagen

Fetetirsdag er pannekakens egen dag! Bli med å feire, du også. Her gir vi deg 10 av våre favorittoppskrifter, du finner garantert noe du liker.

Tirsdag etter fastelavn er den internasjonale pannekakedagen, også kalt fetetirsdag. Fra gammelt av er dette dagen før fastetiden begynte. Da skulle man spise opp alt av ferske råvarer man hadde i hus før 40 dager med faste satte inn. Det som måtte spises var gjerne matvarer som egg, melk og smør, som er ingrediensene i nettopp pannekaker. Derav navnet pannekakedagen.

Selv om tradisjonen tidligere var å fete seg opp før faste, er det ingen grunn til å kategorisere pannekaker som usunn mat.

Faktisk kan grove pannekaker laget på lettmelk, egg, grovt melk og havregryn bidra med flere viktige næringsstoffer som jod, kalsium, B-vitaminer, proteiner, jern og fiber.

Sunne pannekaketips

  • Pannekakefyllet kan være alt fra moste bær og frukt til salat, tomat, mager ost og skinke.
  • Hva med å sende med fylte grove pannekaker som alternativ til brød i matpakken?
  • Eller teste å bytte ut industrilaget tacolefse med hjemmelagde grove pannekaker? 

Pannekaker passer til alle dagens måltider, fra morgen til kvelds. Her finner du 10 deilige pannekaker som egner seg både som sunne måltider og til kos.