Med noen små, smarte grep kan du bidra stort i kampen mot matsvinn!
Lag ukemeny og planlegg innkjøp. Få oversikt over hva du allerede har i kjøleskap og brødboks før du handler.
Hold maten ved rett temperatur i egnet emballasje. Kjøleskapet skal holde mellom 2-4 grader, og fryseren -18 grader.
Se, lukt og smak for å vurdere om maten fortsatt er god. "Best før"-dato og "Siste forbruksdag" er ikke det samme. Ofte kan maten være like god flere dager etter "Best før"-datoen har passer. Et eksempel på dette er melk - den er ofte holdbar mye lenger enn du tror.
Hold orden i kjøleskapet slik at du får god oversikt og sørger for at den eldste maten blir brukt først.
Rydd i kjøleskapet og fryser, og bruk opp restemat så ofte du kan. Det er så mye godt du kan lage! Her får du tips til hva du kan bruke melkerestene til, og her kan du lese mer om hvordan du best tar vare på osterestene.