Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

1/97
Neste artikkel 2/

Gårsdagens middagsrester blir dagens lunsj

Skrevet av Linda Engelstad

Middagsrester har en tendens til å bli stående i kjøleskapet uten å bli brukt og er det vi nordmenn kaster aller mest av. Dette er lite bærekraftig og helt unødvendig fordi middagsrester enkelt kan brukes til å lage nye retter. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan bruke rester etter middagen til å trylle frem en deilig lunsj dagen etter. Vær en matredder du også!

Fakta

Matsvinn er ikke bærekraftig - slik redder du middagsrestene fra søppelbøtta

  • Ikke forsyn deg med mer enn det du realistisk tror du kommer til å spise.
  • Tenk gjerne at en middag skal bli til en ny middag eller lunsj dagen etter, eller frys ned det du ikke kommer til å spise. Slik sparer du også tid!
  • Har du bare litt igjen fra middagen kan du spe på med en salat eller andre grønnsaker, fullkornspasta eller andre grove kornprodukter som brød, ris eller gryn. Da får du en sunn og god lunsj i en fei!
  • Ha en fast restedag i uken der du bruker opp mye av det du har i kjøleskapet. 

Mat skal gi oss energi og næringsstoffer, men det er viktig å være klar over at all produksjon av mat gir klimagassutslipp. I tillegg har mange mennesker jobbet hardt for at vi skal få mat på bordet. Da er det dumt om maten ikke engang blir spist!