Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Slik kan du bruke rester av yoghurt

Skrevet av Mona Bjelland

Her er fem gode grunner til å ikke kaste rester av yoghurt – lag heller noe godt!

Yoghurt er et syrnet meieriprodukt som har lenger holdbarhet enn vanlig søtmelk. Selv om yoghurten har passert «best før»-datoen er den ofte like god, og det er derfor viktig å lukte, se og smake på yoghurten før du avgjør om den må kastes. Lukter og smaker den normalt samtidig som den ikke har endret utseende, er den ikke farlig å spise. Men ikke vent for lenge med å bruke produktet – finn heller en måte å bruke opp resten på!

Litt "vann" på toppen av yoghurt er helt vanlig. Ikke la deg skremme for dette er bare myse, en væske bestående av myseproteiner, laktose og mineraler. Du kan enkelt og med fordel røre det inn i yoghurten igjen.

Rester av yoghurt kan brukes i:

Fakta

Yoghurt skal oppbevares ved 0-4°C og har da en holdbarhet på 35-40 dager.

Omlag 20 % av melkens proteiner er myseproteiner, mens de andre melkeproteinene heter kaseiner.