Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

1/97
Neste artikkel 2/

Tips til hvordan du kan bruke mat du ellers ville kastet

Skrevet av Linda Engelstad

Kaster du mye mat? Da sløser du med verdifulle ressurser og kaster samtidig bort pengene dine. Ved å planlegge bedre og tenke litt ekstra gjennom handlemønsteret ditt kan du bidra til mindre matsvinn. Dessuten er det mye godt å lage av maten som er til overs! Her er noen enkle tips på hvordan du kan forvandle tørt brød, slappe grønnsaker, overmoden frukt og melk som har gått ut på dato til smakfulle små retter.

Melk.no har gjennomført en undersøkelse over hva nordmenn kaster av mat. Hele 560.000 husholdninger kaster middagsrester mer enn én gang i uken. Etter middagsrester er det brød, grønnsaker, bær/frukt og melk vi kaster mest. Et tips for å kaste mindre mat er å ha minst en dag i uken der du går gjennom kjøleskapet og lager restemat av det du finner. Her får du  flere gode tips til deilig restemat du kan lage i stedet for å kaste maten.

Les også: Norsk melk hører hjemme i et bærekraftig kosthold