Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Våre beste oppskrifter med blåmuggost

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Blåmuggoster gir mye smak og er spesielt godt egnet i matlagingen. Har du kjøpt inn blåmuggost, og trenger tips til gode retter du kan lage? Prøv en av disse 8 deilige oppskriftene.

Senhøsten 2016 ble en norsk blåmuggost kåret til verdens beste ost under VM i San Sebastian i Spania. Etterspørselen etter den norske osten steg raskt til værs, og butikkhyllene ble tomme på rekordtid.

Perfekt egnet til matlaging

Blåmuggost kommer i mange varianter og kan være alt fra myk og mild, til stram og smaksrik. Ostene lages som regel av kumelk, men noen lages også av sauemelk (Roquefort). Les mer om blåmuggost i vårt meierileksikon.

Blåmuggoster passer utmerket i varmretter som pasta og pizza, i dressinger, dipper, supper og sauser. Mange synes også de smaker nydelig på pepperkaker til jul. Serverer du blåmuggost på ostefatet er sprø kjeks og søte frukter som pære, druer og aprikos det beste tilbehøret. Fikenmarmelade, honning og tørket frukt er også svært godt til disse ostene.

Er du en av dem som har fått øynene opp for den kraftfulle osten, og ønsker tips til deilige retter du kan tilberede? Her er 8 spennende oppskrifter der blåmuggost spiller en viktig rolle.

Latitude
-85.287916
Longitude
-170.625014