Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Lag din egen lunsj(reklame)

Skrevet av Mona Bjelland

  • Elever i ungdomsskolen kan bli med på konkurransen Lag din egen lunsj!
  • Årets kuleste konkurranse for ungdomsskole elever er i gang fra 1. desember 2018. På Lagdinegenlunsj.no kan ungdom lære om sunn mat og gode vaner i tråd med skolens læreplaner.

Konkurransen Lag din egen lunsjreklame har som mål å bidra til at ungdomsskoleelever blir mer bevisst sitt eget kosthold i skolehverdagen.

Gjennom å delta i konkurransen Lag din egen lunsjreklame, skal elevene lage en reklameplakat for en lunsj de selv velger. Gjennom den nettbaserte plakat- generatoren vil elevene kunne velge mellom hundrevis av ingredienser, lære mer om næringsstoffene i ingrediensene de velger, velge mellom flere visuelle stiler til plakaten og skrive en selgende tekst for sin lunsj basert på det de har lært.

Vinneren av Lag din egen lunsj reklame får spille inn reklamefilm for sin lunsj sammen med 3 av Norges største You Tube stjerner for aldergruppen.

Konkurransen bygger på Helsedirektoratets kostråd. Den tilfredsstiller mange kompetansemål i flere fag i skolen og er i tillegg egnet for å starte innarbeidelsen av fagfornyelsen.

Konkurransen starter 1. desember 2018 og avsluttes 8.mars 2019.

Konkurransearrangør er Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no), Opplysningskontoret for egg og kjøtt (matprat.no), Opplysningskontoret for brød og korn (brodogkorn.no), Opplysningskontoret for frukt og grønt(frukt.no) og Norges Sjømatråd (3iuka.no).

Konkurransen er laget i samarbeid med Helsedirektoratet, Elevorganisasjonen, Landslaget for mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Utdanningsforbundet, Kost og ernæringsforbundet (Delta), FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen av helsesøstre NSF, Skolelederforbundet og NHO mat og drikke.

Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Her finner du mer informasjon om konkurransen.