Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Langtidsholdbar melk

MELK_04

Langtidsholdbar melk har en holdbarhet på omlag 4 måneder etter pakking.

Fakta

Kun langtidsholdbar melk som er aseptisk (sterilt) pakket kan oppbevares i romtemperatur frem til åpning. 

Langtidsholdbar melk er ultrapasteurisert (UHT) og homogenisert. Disse produktene er produsert for å være holdbare i 4-6 måneder og passer fint å ha stående som en reserve. Det er imidlertid viktig å være klar over at anbefalt oppbevaring av langtidsholdbar melk kan variere. Noen varianter kan oppbevares i romtemperatur frem til utløpsdatoen, mens andre må oppbevares i kjøleskap. Les på pakken for å finne ut hva som gjelder for hvert produkt.

Åpnet kartong har holdbarhet som fersk melk- ca. 1 uke i kjøleskap.

Kondensert melk og tørrmelk tilhører også denne gruppen. Kondensert melk er helmelk inndampet til halvparten av opprinnelig volum. Den selges på boks i Norge under navnet Vikingmelk. I tørrmelk blir den kondenserte melken tørket slik at alt vann fjernes og man sitter igjen med melkepulver.