Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Langtidsholdbar melk

MELK_04

Langtidsholdbar melk omfatter i hovedsak melk som har blitt ultrapasteurisert (UHT) og homogenisert

Disse produktene er produsert for å være holdbare i inntil 4 måneder og passer fint å ha stående som en reserve eller ta med der det ikke er konstant lav temperatur, som for eksempel på hytte. Åpnet kartong har holdbarhet som fersk - ca. 1 uke i kjøleskap.

Kondensert melk og tørrmelk tilhører også denne gruppen. Kondensert melk er helmelk inndampet til halvparten av opprinnelig volum. Den selges på boks i Norge under navnet Vikingmelk. I tørrmelk blir den kondenserte melken tørket slik at alt vann fjernes og man sitter igjen med melkepulver.