Crème fraîche er et syrnet meieriprodukt som er perfekt til varme retter da den ikke sprekker ved koking.
Crème fraiche kan brukes i alle varme retter som, sauser, supper, gryteretter, gratenger, bakverk og desserter. Dette skyldes at crème fraîche er høypasteurisert syrnet kremfløte som er homogenisert under høyt trykk for at den ikke skal skille ut fett ved bruk i varme retter. Det gir produktet også en litt tynnere konsistens enn seterrømme.
Crème fraîche er syrnet med tradisjonelle (mesofile) melkesyrebakterier ved 20–22 °C i ca. 20 timer, til en pH på ca. 4,5. Etter syrning blir produktet delvis nedkjølt, og deretter tappet på beger og sluttkjølt til 0–4 °C.
For at lettvariantene av crème fraîche (10 og 18% fett) skal ha en tilfredsstillende konsistens og ikke skille seg, er disse tilsatt modifisert maisstivelse, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer) og stabilisator (pektin og guarkjernemel).