Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Apetittost

Apetittost lages av ferdiggjæret, ukrydret pultost og så mye søtmelk at osten jevner seg. 

Denne blandingen has i en gryte og varmes opp under omrøring til, men osteblandingen skal ikke koke. Gryten tas av varmen, og osten bearbeides med øsen til den er jevn, seig og noe avkjølt. Så varmes osten opp igjen som første gang (uten å koke). Gryten tas så av og osten tilsettes salt og karve etter smak. Deretter bearbeides osten med øsen til den er noe avkjølt før den fylles i en form eller skål. Etter en tid er den stivnet og kan skjæres i skiver. Apetittost brukes som pålegg.