Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Gombe

Pålegg laget av melk som varmes til den er lunken. Deretter røres det inn osteløpe. Blandingen står så i 1-2 timer før den skjæres. Så kokes den forsiktig opp, og koker deretter i 8-9 timer - de to siste med én kopp sukker. Forsiktig koking er viktig, da dette gir ost med myse i seg. Mysen skal være gyllenbrun og fyldig. Så tas litt myse av og avkjøles, og deretter lager man en jevning av myse og hvetemel. Jevningen røres forsiktig i til gomben er som en tynn grøt. Deretter står den og godgjør seg minst en halv time. Serveres til lefse.