Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Myseproteinpulver (myseproteinkonsentrat)

Myseproteinpulver, eller WPC som det gjerne kalles er pulver med ulike proteinkonsentrasjoner. Står det for eksempel WPC80 så er det 80% myseproteiner i pulveret. Ellers er det laktose, i tillegg til noen vitaminer og mineraler i myseproteinpulveret.

Myseproteinpulver blir gjerne brukt av de som trener styrke. Ulike myseproteiner kan enten alene eller som blanding også benyttes i produksjon av andre matvarer da de har en rekke funksjonelle egenskaper (blant annet som gode geldannere). Produkter der det er aktuelt å bruke myseproteinpulver er i yoghurt, fiskefarse, bakverk, kremoster og iskrem.