Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Meierileksikon

Oppslagsverk for meieriprodukter, næringsstoffer, produksjonsprosesser, mikroorganismer og tilsetningsstoffer.

Om Meierileksikonet

Bord med et utvalg meieriprodukter som melk, gulost, yoghurt, blåmuggost, smør, kvarg og cottage cheese.

Meierileksikonet er en alfabetisk liste over ord knyttet til produksjon av ulike meieriprodukter. Listen inkluderer produksjonsprosesser, bakteriekulturer, tilsetningsstoffer og ulike typer melk og meieriprodukter. Du finner beskrivelser av både gamle og nyere meieriprodukter, samt en oversikt over noen av de tradisjonsrike rettene der melk og meieriprodukter har blitt brukt i Norge.

Vi takker alle som med råd, hjelp og effektiv understøttelse har bidratt til at dette Meierileksikonet har blitt til.

For bidragene de har gitt takker vi spesielt:

  • Rolf Heskestad, Tine BA
  • Britt Sire, Tine BA
  • Bjarne Oterholm, MilTek Ås
  • Jens Petter Homleid, Tine BA
  • Gunnar Bakkene, Tine BA

Har du kommentarer, ris eller ros, send dem til oss på denne e-post adressen: post@melk.no

Kilder

Litteratur- og internettreferanser: