I melken finnes proteinene enten i løsning, som for myseproteinene, eller i store aggregater som for kaseinene (kaseinmiceller). Kaseinmolekylene er negativt ladet ved melkens normale pH ettersom en negativt ladet del av det ene kaseinet (kappa-kasein) stikker ut som hår på molekylene. Dette gjør at kaseinmolekylene i melken frastøter hverandre. Ved ysting er det kaseinene som felles ut og danner ostemassen sammen med blant annet melkefettet. Utfellingen av kaseinmolekylene kan skje på to måter, enten ved å øke surheten i melken (syrefelling) eller ved å tilsette løpe (løpefelling). Det kan også brukes en kombinasjon av disse metodene.
Ved løpefelling tilsettes løpe til melken. Løpe er en blanding av enzymene kymosin og pepsin og disse sørger for å kutte vekk de negativt ladede "kaseinhårene" som stikker ut på kaseinaggregatenes overflate. Dermed vil kaseinene i melken (ostestoffet) klistre seg sammen og danne et koagel. Ostemassen skilles altså fra mysen.
Løpefelling brukes til de fleste oster som guloster, muggoster og kittmodnede oster.