Smuldre gjæren i en bakebolle, hell melken over gjæren og rør sammen.
Tilsett sukker, egg, kardemomme og hvetemel. Spar litt av melet til utbakingen.
Elt deigen på lav hastighet i 5 minutter.
Del smøret i små terninger. Tilsett smørterningene og salt, og elt deigen i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen.
Dekk til deigen og sett den på et lunt sted. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle så deigen ut til en stor og avlang leiv ca. 30 x 55 cm, og smør på appelsinmarmeladen. Rull sammen fra langsiden, og lag to dype snitt fra oversiden med en skarp kniv. Det skal være 1 cm mellom hvert snitt. Ved tredje snitt skjærer du helt igjennom.
Legg bollene på en bakepapirkledd stekeplate og klem ut til en "blomst". Etterhev ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 250 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
3 om dagen-tips
Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.