Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kardemommekringler

Kardemommefyll i kringlene smaker helt nydelig! Lag gjerne noen ekstra og frys ned, men da bør du ikke dyppe dem i sukker først.

Se flere deilige bolleoppskrifter her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

20
25 g gjær
3 ½ dl melk
600 g hvetemel
100 g sukker
½ ts salt
1 stk egg (romtemperert)
100 g smør
Fyll:
75 g smør
3 ss sukker
1 ts malt kardemomme
egg til pensling
smeltet smør
sukker til pynt

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken og rør den inn i gjæren. Tilsett mel, sukker, salt og egg.
  2. Elt deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin i  minst 10 minutter.
  3. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbelt størrelse.
  4. Elt deigen lett på bakebordet og del den i to deler. Kjevle hver del ut til et rektangel ca. 30 x 35 cm.

    Fyll:

  5. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet.
  6. Fordel fyllet på deigleivene.
  7. Brett deigen dobbelt fra langsiden. Kjevle eller klapp deigen lett til. Skjær den i 1,5 cm brede remser. Vri remsene om hverandre og form til kringler.
  8. Legg dem på stekeplate med bakepapir. Pensle med egg. Stek kringlene midt i ovnen ved 210 °C i ca. 10 minutter, eller til de er gylne.
  9. La de nybakte kringlene avkjøles litt, før du pensler lett med smeltet smør og dypper dem i sukker. Avkjøles på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kringlene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere deilige bolleoppskrifter her.