Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Brød med syrnet melk

Bak et smakfullt grovbrød med syrnet melk. Brødet blir utrolig saftig og holder seg i mange dager.

Se flere smakfulle brød her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 2 stk
5 dl skummet kulturmelk
100 g byggryn eller perlespelt
100 g linfrø
1 pk gjær ,fersk
1 ts salt
80 g havregryn
120 g sammalt hvete, grov
240 g hvetemel
Pensling:
1 dl melk eller kaffe
1 ss havsalt

Fremgangsmåte

  1. Varm opp kulturmelken til ca. 40 ºC.
  2. Ha den varme melken i en bolle og tilsett byggryn (som har vært bløtlagt i vann i et døgn) eller perlespelt og linfrø.
  3. Rør inn gjæren til den har løst seg opp i væsken. Tilsett salt, havregryn, sammalt hvete grov og til slutt hvetemel litt etter litt.
  4. Elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs og ikke for kompakt, da blir den bare vanskeligere å jobbe med og brødene blir  harde.
  5. Del deigen i 2 emner og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  6. La dem etterheve i 15-20 minutter, pensle så med melk (eller kaffe) og strø på havsalt. Dette gjør vi for at den skal få en fin farge og en god skorpe med god smak.
  7. Sett brødet inn i varm ovn ved 250 °C, stek i 10 minutter og reduser så varmen til 200 °C. Stek brødet videre i 30 minutter.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her.