Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Frukt- og nøttebrød

Et perfekt brød til ostefatet! Prøv det med blåmuggost og honningglaserte nøtter.

Se flere smakfulle brød her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
100 g hasselnøtter
100 g valnøttkjerner
100 g tørket aprikos
4 ss smeltet smør
50 g gjær
1 ts salt
50 g rosiner
600 g hvetemel
3 dl sammalt rug, fin
100 g maltekstrakt
5 dl melk

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk nøttene og aprikosene.
  2. Smelt smøret og tilsett melk og maltekstrakt. Løs gjæren opp i væsken.
  3. Tilsett salt, nøtter, aprikoser, rosiner og mel. Elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse i omlag 40 minutter.
  4. Form to brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
  5. Stek brødene på nederste rille i stekeovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Brødene er fine å fryse.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her.