Smelt smøret og tilsett melk og maltekstrakt. Løs gjæren opp i væsken.
Tilsett salt, nøtter, aprikoser, rosiner og mel. Elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse i omlag 40 minutter.
Form to brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
Stek brødene på nederste rille i stekeovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Brødene er fine å fryse.
3 om dagen-tips
Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.