Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tomat- og chèvre brød

Bak ett stort, deilig og mettende brød. Spis det med litt skinke, eller servér det til suppe eller salat.

Se flere smakfulle brød her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
25 g gjær
3 dl melk
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
720 g hvetemel
1 ts salt
2 ss olivenolje
500 g cherrytomat, rød
10 blad frisk basilikum
2 ss flaksalt
100 g chevre
2 stilk frisk rosmarin (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle, hell på lunken melk og rør ut gjæren.
  2. Rør inn crème fraîche, hvetemel, salt og olivenolje. Arbeid deigen sammen og la den heve i 45 minutter.
  3. Legg bakepapir i en langpanne (28 x 36 cm) og smør olivenolje på. Legg deigen over i pannen. Brødet skal være ca. 2 cm tykt.
  4. La det heve i 20 minutter. Del tomatene i 2 og trykk dem ned i deigen sammen med basilikumblader. Smør på olje og strø på saltet.
  5. Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter. Legg på skiver av chèvre og frisk rosmarin, stek brødet videre i 5 minutter.
  6. Avkjøl på rist.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere smakfulle brød her.