Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Muffins med oliven og chèvre

Saftige og smaksrike matmuffins med oliven og chèvre smaker nydelig slik de er eller sammen med en salat.

Se flere deilige matmuffins her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
200 g chevre (hvit geitost)
100 dl sorte oliven
240 g hvetemel
120 g sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
¾ ts salt
50 g smør
4 stk egg
2 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Del osten i små terninger og oliven i to. Bland mel, bakepulver, salt, chèvre og oliven.
  3. Smelt smør og visp det sammen med egg og yoghurt. Rør deretter inn i melblandingen.
  4. Bruk et muffinsbrett med papirformer og fyll formene 2/3 fulle. Røren gir 12 små eller 6 store muffins.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen i 20-25 minutter.
  6. Avkjøl på rist og servér dem med en god salat og litt spekeskinke, eller bare nyt dem som de er.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til matmuffinsene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

Se flere deilige matmuffins her.