Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ostekringler

Disse saftige kringlene er tilsatt ost for et ekstra smakfullt resultat. Ostekringlene kan spises til salat, supper eller gryteretter, og er også perfekte som en overraskelse i matpakken.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 15 stk
50 g smør
4 dl syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
25 g gjær
1 ts salt
200 g sammalt hvete, fin
320 g hvetemel
1 stk egg
100 g gulost
syrnet melk (f. eks. kulturmelk) til pensling
sesamfrø

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Du kan gjerne bytte ut sesamfrø med karve, valmue- eller solsikkefrø.

  1. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett salt, ost, egg, grovt mel og hvetemel. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Dekk deigen til med plast og etterhev i ca. 40 minutter på et lunt sted.
  3. Elt deigen på et melet bakebord. Trill til pølser og del i 15 like store biter. Trill hver bit til en pølse som formes til en kringle. Legg på bakepapir på stekeplate og etterhev i omlag 30 minutter.
  4. Pensle med mel og dryss på hakkede solsikkefrø. Stek kringlene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på rundstykkene med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.