Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Runde blingser

Disse grove flate rundstykkene som ligner på polarbrød passer ypperlig å ha liggende på lur i fryseren. De tiner raskt og smaker som nystekte ved oppvarming.

Se flere smakfulle rundstykker her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 25 stk
½ pk gjær
6 dl syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
50 g smør
1 ts salt
160 g havregryn lettkokte
480 g hvetemel
3 ss melk til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret. Rør ut gjæren i fingervarm melk og tilsett så smøret.
  2. Tilsett salt, havregryn og det meste av hvetemelet. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og slipper bollekanten.
  3. La deigen hvile tildekket i ca. 30 minutter. Del deigen i to emner. Kjevle dem ut på et melet arbeidsbord til 1 cm tykkelse. Stikk ut runde kaker ca. 10 cm i diameter.
  4. Legg brødene på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate og ladem etterheve tildekket i ca. 30 minutter.
  5. Pensle dem med melk og prikk dem med en gaffel før du steker brødene midt i ovnen ved 225 °C. i ca. 7 minutter (ved varmluft: 200 °C. i ca 8 minutter). Avkjøl på rist.
  6. Brødene bør oppbevares i plastpose, og de egner seg godt til frysing.

Se flere smakfulle rundstykker her.

Ernæringsrådgiverens tips

Runde blingser er laget med havregryn og syrnet melk og er saftige og inneholder mange næringsstoffer. Syrnet melk gir deg proteiner av god kvalitet, mineraler som jod, kalsium og fosfor i tillegg til vitamin B2 og B12. Havregryn gir deg fiber, vitamin B1, B6 og B9 i tillegg til mineraler som kalium, sink, jern, magnesium og fosfor.