Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Lettvinte grove scones med syrnet melk

Scones er kjapt å lage og smaker aller best helt nybakte, gjerne servert med syltetøy.

Se flere smakfulle oppskrifter på scones her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
50 g smør
50 g hvetemel
100 g siktet speltmel
50 g sammalt hvete, grov
1 ss sukker
1 ts natron
½ ts salt
2 dl syrnet melk naturell
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 195 °C.
  2. Kutt smøret i små terninger.
  3. Bland alle ingrediensene unntatt smøret i en bakebolle.
  4. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 5 minutter til du har en fast deig og sett den i kjøleskap i ca. 10 minutter.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  5. Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle ut til en tykk deig på 6 cm høyde.
  6. Bruk et glass og stikk ut sirkler i passe størrelser. Legg scones på en stekeplate kledd med bakapapir og stek scones ved 195 °C i ca. 15 minutter eller til de er gylne.
  7. Avkjøl på rist.
    Ernæringsrådgiverens tipsSyrnet melk kan ha tilsatt probiotiske melkesyrebakterier som antas å ha en gunstig effekt på tarmhelsen.

Se flere smakfulle oppskrifter på scones her.