Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Scones med cottage cheese

Saftige, grovere scones med cottage cheese er raske å lage og smaker fantastisk med et glass iskald melk.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
4 dl sammalt hvete, fin
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss bakepulver
250 g cottage cheese
4 dl skummet melk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett cottage cheese og melk. Rør deigen raskt sammen for hånd. Deigen skal ikke være fast. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Hvis du ønsker en grovere variant kan du bytte ut hvetemelet med havregryn eller havremel. Tilsett gjerne litt frø eller knuste mandler også.

  3. Benytt to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate. Stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter.
    Kokkens tips

    Røren holder seg godt i kjøleskap i et par dager, og kan fint fryses.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.