Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Scones med tørket frukt

Nybakte scones smaker ekstra godt med smør, ost, syltetøy eller marmelade.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron
60 g sukker
1 ts malt ingefær
1 stk egg
1 ½ g syrnet melk naturell
100 g smør
100 g tørket frukt

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smør og tørket frukt i en bolle. Bland godt sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
  2. Del smøret og tørket frukt  i mindre biter. Ha det i deigen og elt i 5 minutter til du har en fast deig. Sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og kjevle ut til den er ca. 6 cm tykk.
  4. Bruk et glass og stikk ut sirkler i passe størrelser. Legg sconesen på en stekeplate kledd med bakepapir og stek ved 210 °C i ca. 15 minutter eller til de er gylne.
  5. Avkjøl på rist og servér.

Se flere oppskrifter på smakfulle scones her.