Har du lyst på noe skikkelig digg? Cottage cheese bar dyppet i sjokolade smaker helt nydelig, og er enkelt å lage!
En enkel dessert som tilslørte bondepiker smaker ekstra godt med norske syrlige epler. I denne oppskriften bruker vi litt krydder som gir denne søte og syrlige desserten det lille ekstra.
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen.
Sufflé er en luftig matrett basert på blant annet stivpiskede eggehviter som gjør at den heves på sin karakteristiske måte.
Panna cotta er en italiensk dessert. Her får du en variant med syrlig smak av sitrus.
Creme catalan (kalles også crema catalana og Crema de Sant Josep) er en spansk versjon av crème brûlee som ofte spises i forbindelse med St. Josefs dag (19. mars) som er spanjolenes farsdag.
Ikke bare ser det lekkert ut med porsjonsdesserter. Det er også lurt å lage når du skal ha mange gjester på besøk. Denne desserten kan enkelt tilberedes i god tid før selskapet og gjør seg godt på et feststemt bord.
Denne surmelkspuddingen er hentet fra en gammel oppskrift. Prøv den, for den smaker fortreffelig.
Brødpudding fikk sin plass i historien i 1814. Den ble nemlig servert hver eneste dag da Eidsvollmennene var samlet for å skrive Norges Grunnlov. Man kan nesten si at brødpudding er en del av vår kulturarv.
Visste du at disse små grynene som heter semulegryn kan lage de herligste retter slik som semulepudding, semulegrøt og kaffegrøt. Smak selv!