Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Panna cotta med yoghurt og appelsin

  Panna cotta er en italiensk dessert. Her får du en variant med syrlig smak av sitrus.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
2 dl helmelk
2 dl kremfløte
4 ss sukker
4 stk gelatinplater
1 stk sitron , skall og saft
2 dl yoghurt naturell
1 dl appelsinsaft
1 ss melis
1 stk appelsin

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, fløte og sukker.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme melkeblandingen.
  3. Finriv sitronskall, press ut saften og ha alt i melkeblandingen. 
  4. Avkjøl blandingen i 5 minutter før du rører inn yoghurten.
  5. Sil blandingen deretter over i små former og la de stå kjølig i minst 4 timer til panna cottaen har stivnet.
    Kokkens tipsHvis du venter 20 minutter før du dekker formene med plastfolie og setter det kaldt, unngår du kondensvann på selve panna cottaen.
  6. Kok inn appelsinsaft med melis til ønsket konsistens. Topp panna cottaen med appelsinbåter og appelsinsaus.