Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Surmelkspudding

Denne surmelkspuddingen er hentet fra en gammel oppskrift. Prøv den, for den smaker fortreffelig.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
6 stk gelatinplater
3 dl kremfløte
6 dl syrnet melk naturell
80 g sukker
1 ss vaniljesukker
valgfritt syltetøy

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter.
  2. Visp 2 dl av fløten til krem.
  3. Bland syrnet melk, sukker og vaniljesukker og visp det inn i kremen.
  4. Varm opp 1 dl av fløten. Press alt vann ut av gelatinplatene og rør de deretter inn i den varme fløten. Avkjøl  litt før du heller fløten i en tynn stråle i kremblandingen mens du rører fort og jevnt. 
  5. Hell blandingen i en serveringsbolle og sett den kaldt. Puddingen er klar for servering etter 1-2 timer.
  6. Serveres med syltetøy