Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fiskegrateng med laks

En litt annerledes grateng, med rød fisk, grønnsaker og uten makaroni.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
400 g laks- eller ørretfilet (rå)
1 stk gulrot
1 stk purre
2 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl lettmelk
salt og pepper
1 krm revet muskatnøtt
½ stk sitron (saft)
100 g revet hvitost
2 stk egg
3 ss griljermel eller knustkavring

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i små terninger.
  2. Skrell og riv gulrot på et grovt rivjern og kutt vasket purreløk i fine skiver.
    Kokkens tips

    Har du rester etter fiskemiddagen er det fint å bruke dette i grateng. Både kokt og stekt laks- eller ørretfilet passer bra.

  3. Smelt smør og rør inn melet. Spe med melken under omrøring, kok opp og tilsett grønnsaker.
  4. Kok sausen på svak varme i 5 minutter og smak til med salt, pepper, muskatnøtt og sitronsaft.
  5. Bland halvparten av osten sammen med eggene i en bolle.
  6. Trekk kjelen av platen og bland inn eggeblandingen og fisken. Hell alt over i en liten ildfast form (ca. 27 x 17 cm). 
  7. Strø over griljermel og resten av osten. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.