Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kyllingform med chèvre

Et sunt, enkelt og smakfullt måltid med kylling, chèvre og grønnsaker

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 kg kylling overlår
2 stk sjalottløk
2 båt hvitløk
2 ss solsikkeolje
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
1 stk sitron , saft og skall
6 stk potet
2 stk gulrot
1 stk rødløk
2 stk vårløk
½ potte frisk rosmarin
Gratinering:
100 g chevre
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C.
  2. Kutt kylling i biter. Grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk.
  3. Bland sammen solsikkeolje, finhakket hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og skall til en marinade. 
  4. Vend kyllingstykkene godt inn i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes.
  5. Vask og skrell poteter, gulrot og rødløk. Del dem i båter og skjær vårløk i mindre biter.
  6. Bland kyllingbitene og grønnsaker sammen og legg alt i en ildfast form.
  7. Strø over finhakket rosmarin og stek retten midt i ovnen i 30 minutter, til kyllingen er ferdig.
  8. Bland osten med fløten og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over kyllingen og gratiner til osten har fått en fin gyllen farge.