Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Pølse- og potetgrateng

Enkel og smakfull hverdagsmiddag. Velg gjerne magre kjøttpølser i denne retten. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g potet
2 dl kremfløte
1 dl melk
1 stk løk
1 båt hvitløk
½ stk purre
250 g brokkolini
450 g pølse
0 stk sitron (skall)
salt og pepper
50 g gulost
friske urter til servering

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Du kan fint erstatte brokkolini med vanlig brokkoli.

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
  2. Kok opp fløte og melk. Ha i potetskivene og kok dem til de er såvidt møre. Krydre med salt og pepper.
  3. Finhakk løk og hvitløk, og skjær purren i skiver. Del brokkolinien i mindre biter og skjær pølsene i skiver.
  4. Stek løk, hvitløk og purre til løken er myk. Tilsett deretter brokkolini og pølser og stek noen minutter til.
  5. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.
  6. Bland pølsene sammen med fløtepotetene og ha alt i en ildfast form.
  7. Dryss over revet ost og stek i ovnen på 225°C i cirka 20 minutter. Topp med friske urter og server.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk gjerne et glass melk til denne gratengen så får du i deg 1 av 3 om dagen.