Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Skinkegrateng med purreløk og cottage cheese

En genial enkel og smaksrik grateng. Super å servere når du skal lage mat til flere.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g smårettskinke
150 g bacon
2 stk purre
1 beger cottage cheese
1 dl matfløte
1 stk sitron , revet skall og saft
2 ss frisk basilikum (finhakket)
½ ts salt
½ ts kajennepepper (kan droppes)
100 g hvitost , revet (f.eks ceddar)
50 g mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Skjær bacon i små terninger. Vask og del purre i strimler.
  2. Stek baconterningene i en tørr stekepanne til de er gylne. Tilsett skinke og purre og stek til purren begynner å bli litt myk.
  3. Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft og skall, basilikum, salt og kajennepepper.
  4. Smør en ildfast form med litt smør. Ha skinkeblandingen i formen. Hell cottage cheese- og fløteblandingen over. Dryss over med revet ost.
  5. Gratiner midt i ovnen ved 225 °C i 15 - 20 minutter til osten har fått gyllen farge. Strø over mandelflak de siste 5 minuttene av steketiden.