200g skogsopp (kantarell, sjampinjong eller lignende)
50g gulost (eller en annen type fast hvitost)
Fremgangsmåte
La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av vannet. Kokkens tipsUnder bløtlegging av byggrynene, spaltes fytinsyren i grynene. Når fytinsyren er spaltet er næringsstoffene i grynene lettere tilgjengelige, og grynene blir da en bedre kilde til for eksempel jern.
Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg. Spe med melk om grøten blir litt tykk. Smak til med salt.
Stek soppen i litt smør.
Server grøten i skåler, toppet med sopp og revet ost.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.