Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kveldsgrøt med brunost og sesongens sopp

Havregrøt er både raskt å lage og smaker utolig godt også som middag eller kveldsmat. Prøv denne varianten med brunost og sesongens sopp.

Se flere spennende grøtoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g sopp
8 skive brunost
2 ss smør
250 g havregryn (lettkokt)
8 dl melk
ferske urter eller spiselig blomst
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask og tørk soppen.
  2. Kutt soppen og brunosten i mindre biter.
  3. Varm smøret i en stekepanne og stek soppen i ca. 2 minutter.
  4. Kok opp havregryn og melk under omrøring og la det småkoke i ca. 3 minutter.
  5. Tilsett soppen og smak til med salt og nykvernet pepper.
  6. Fordel grøten i skåler og server med revet brunost og ferske urter eller spiselig blomst.          
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at brunost er blant våre beste kilder til jod, et næringsstoff som en del barn kan få for lite av?

Se flere spennende grøtoppskrifter her.