Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Middagsgrøt av havre, brokkoli og mandler

Prøv noe nytt. Med brokkoli og mandler blir havregrøten et godt middagsmåltid.

Se flere spennende grøtoppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk brokkoli
8 dl melk
250 g havregryn (lettkokt)
1 beger cottage cheese
2 ss mandler
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask og kutt brokkoli i mindre biter og kok dem i saltet vann i ca. 1 minutt.
  2. Skjær stilken i tynne skiver og legg dem i isvann til grøten er ferdig kokt og klar for servering.        
  3. Hakk mandler i grove biter.
  4. Kok opp havregryn og melk under omrøring og la det småkoke i ca. 3 minutter.
  5. Tilsett brokkoli og smak til med salt og nykvernet pepper.
  6. Fordel grøten i skåler og topp med tynne brokkoliskiver, mandler og cottage cheese.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at når du lager grøt basert på melk at du får i deg blant annet proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod ? 

Se flere spennende grøtoppskrifter her.