Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Daimiskake

 Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Bunn:
6 stk eggehvite
175 g sukker
1 stk lys kokesjokolade
175 g kokosmasse
Krokaniskrem:
5 stk gelatinplater
6 stk eggeplomme
150 g sukker
5 dl kremfløte
1 ½ stk daim-sjokolade
Pynt:
1 dl kremfløte
½ stk daim-sjokolade

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Sett stekeovnen på  175 °C.
  2. Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs.
  3. Riv sjokoladen på et rivjern eller finhakk sjokoladen. 
  4. Rør inn sjokoladen og kokosmassen i marengsen.
  5. Legg bakepapir i bunnen av en rund kakeform på 24 cm i diameter. Hell i massen og stek kaken i forvarmet ovn i 35 minutter. Avkjøl kakebunnen i formen på rist.

    Krokaniskrem:

  6. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter.
  7. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
  8. Visp kremfløten til luftig krem.
  9. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann. Rør til gelatinen har løst seg opp i vannet.
  10. Hell den lett avkjølte gelatinblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen under forsiktig omrøring.
  11. Finhakk daim-sjokoladen.
  12. Tilsett krem og hakket sjokolade i eggedosisen og rør forsiktig inn. 
  13. Hell iskremblandingen over den avkjølte kakebunnen og fordel den jevnt. 
  14. Frys kaken i noen timer eller natten over.
  15. Før servering kan du anrette kaken på fat mens den er dypfryst og la den stå i ca 1/2 til 1 time i kjøleskap. Pynt med krem og finhakket sjokolade.