Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Iskake med marengs ( Baked alaska )

Iskake med marengs, også kalt baked alasaka eller omelette norvègienne. Perfekt å lage i forkant.
vanskelig
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Ferdig kakebunn eller sukkerbrød av:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Italiensk marengs:
250 g sukker
50 g vann
125 g eggehvite
Fyll:
1 l vaniljeis
150 g bringebær
50 g blåbær

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Hell røren i en kakeform (22 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen, og stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter.
  4. Del sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.

    Italiensk marengs:

  5. Kok sukker og vannet til 120 °C.
  6. Pisk eggehvitene på middels hastighet når sukkeret holder 110 °C.
  7. Når eggehvitene er 70 % stive og sukkeret har 120 °C, spe  inn sukkerlaken i en tynn stråle.
  8. Fortsett å piske på full hastigheten til marengsen er helt kald og massen er blitt en blank og seig marengs.
    Kokkens tipsDenne marengsen er stabil og egner seg derfor svært godt. Den kan oppbevares en til to dager i en plastsprøytepose i kjøleskap.

    Fyll:

  9. Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene. Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.
  10. Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort). Pynt med bær. Kaken må serveres straks.