Sikt i hvetemel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i en kakeform (22 cm i diameter) belagt med bakepapir i bunnen, og stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter.
Del sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.
Italiensk marengs:
Kok sukker og vannet til 120 °C.
Pisk eggehvitene på middels hastighet når sukkeret holder 110 °C.
Når eggehvitene er 70 % stive og sukkeret har 120 °C, spe inn sukkerlaken i en tynn stråle.
Fortsett å piske på full hastigheten til marengsen er helt kald og massen er blitt en blank og seig marengs. Kokkens tipsDenne marengsen er stabil og egner seg derfor svært godt. Den kan oppbevares en til to dager i en plastsprøytepose i kjøleskap.
Fyll:
Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene. Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.
Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort). Pynt med bær. Kaken må serveres straks.
Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.
Hjemmelaget is er enkelt å lage og det smaker himmelsk godt. Med denne grunnoppskriften kan du la fantasien slippe løs og tilsette alle de smakene du måtte ønske.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.