Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Yoghurtkake med gresk yoghurtbunn

Yoghurt, kvarg og appelsin gjør denne kaken frisk, lett og god.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
Bunn:
1 stk egg
60 g brunt sukker
40 g gresk yoghurt
50 g hvetemel
½ ts bakepulver
25 g mandler , finmalt
½ dl solsikkeolje
Fyll:
6 stk gelatinplater
300 g kvarg med smak (f.eks Skyr)
300 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
400 g yoghurt naturell
75 g sukker
1 stk appelsin , saft og skall
1 stk sitron ,saft og skall
topping som mørk sjokolade, kakesmuler eller karamelliserte nøtter

Fremgangsmåte

Bunn:

  1. Sett stekeovnen på 160 ºC.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland inn gresk yoghurt, og deretter mel,  bakepulver og malte mandler. Rør til slutt inn solsikkeoljen.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og fordel massen jevnt i formen.
  5. Sett formen i ovnen og stek den i ca. 25 minutter til den blir lett gyllen.

    Fyll:

  6. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  7. Bland kvarg med yoghurt, sukker, samt skall av appelsin og sitron.
  8. Varm opp appelsin- og sitronsaften,og rør gelatinplatene inn i den varme væsken. Bland deretter inn to spiseskjeer yoghurtblandingen mens du rører.
  9. Tilsett dette i resten av yoghurt- og kvargblandingen under stadig omrøring.
  10. Blandingen helles deretter over den avkjølte nøttebunnen.
  11. Sett kaken kaldt til den er stivnet, i minimum tre timer.
  12. Pynt med friske bær, mørk sjokolade eller karamelliserte nøtter.