Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Semifreddo

Semifreddo er italiensk og betyr "halvfrossen". Det er en veldig luftig form for iskrem med en konsistens som ligner frossen mousse.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
1 stk vaniljestang
60 g sukker
3 stk egg
3 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade, 70% kakao grovhakket
100 g tørkede fiken
3 ss honning
2 ss søt likør

Fremgangsmåte

  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. skill eggehvite og eggeplomme fra hver andre. 
  3. Pisk vaniljefrø, sukker og eggeplommer til det blir en luftig eggedosis.
  4. Pisk eggehvitene stiv i en annen bolle.
  5. Visp kremfløten til luftig krem i en tredje bolle.
  6. Rør kremen inn i eggedosisen og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
  7. Rør til slutt inn sjokoladedråper, oppkuttet fiken, honning og likør.
  8. Sett blandingen i fryseren og rør i den noen ganger under innfrysingen for å forhindre store iskrystaller.