Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sjokoladeis

Hjemmelaget sjokoladeis uten egg - denne iskremen er med mørk sjokolade og gir en rik og fyldig smak.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
100 g sukker
200 g mørk kokesjokolade
50 g glukose
4 d helmelk

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken og sukkeret i en kjele til det koker. La det koke i to minutter, rør godt slik at alt sukkeret er oppløst.
  2. Hell den kokende melken over den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet.
  3. Tilsett glukose.
  4. Sett blandingen i fryseren og rør i den hver halve time. Gjenta røringen i ca tre timer eller til isen har fått en tykk konsistens.
  5. Ta isen ut av fryseren 10 minutter før servering. Serveres på vaffel, pyntet med vispet krem, sjokoladestrøssel og frisk frukt.
    Kokkens tipsEr du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.