Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Panna cotta-is med bær

Lag en ny favoritt til 17. mai ved å fryse panna cotta med bær og strøssel i rødt, hvitt og blått. Den silkemyke italienske festdesserten er fantastisk god som ispinne, og oppskriften er like enkel!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
2 stk gelatinplater
2 ½ dl helmelk
3 ss sukker
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
½ stk vaniljestang , frøene
6 stk jordbær
1 kurv blåbær
Strøssel i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melken sammen med sukkeret og frøene fra den halve vaniljestangen og la det småkoke i tre-fire minutter. Ta kjelen av platen og la den kjølne.
  2. Bland sammen melkeblandingen og crème fraîche. Smak om du synes den er søt nok. Skulle du trenge litt ekstra søtsmak bruk litt sirup som er lettere å blande inn enn sukker nå når blandingen har kjølnet.
  3. Rens jordbærene og del dem i to. Press to halve jordbær ned i hver av formene med snittflaten utover – da får du frem fine jordbær i isen når den stivner. Legg også i 4-5 blåbær per ispinne. Hell over panna cotta-blandingen.
  4. Finn frem strøsselet og strø et fint lag på toppen av isblandingen (bunnen av isen). Sett i ispinnene – forsiktig så du ikke ødelegger strøsseltoppen og frys deretter i 4-6 timer.
Kokkens tips

Dette er den perfekte nasjonaldesserten med bær og strøssel i flaggfargene rødt, hvitt og blått! Skal du lage ispinnene til en annen anledning kan du prøve deg frem med andre bær eller for eksempel mangobiter.