Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Bestemors eplekake

Hva er vel bedre enn en saftig eplekake? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halv time. Dette er vår mest populære kake. Kos dere med kake og test hva dere kan om meieriprodukter her!

Se flere deilige eplekaker her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
4 stk eple , syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel
Røre:
200 g smør
200 g sukker
4 stk egg , romtempererte
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen 180 ºC.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
  3. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
  4. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
  5. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
  6. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
  7. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
  8. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter.
    Kokkens tips

    For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.

  9. Server kaken lun med vispet kremfløte, vaniljeis eller kvarg med vaniljesmak. 
    Ernæringsrådgiverens tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til eplekaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige eplekaker her.