Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett til slutt vann.
Kutt en stripe med bakepapir som dekker bunnen og kortsidene i en brødform på 1,5 liter. Hell røren i den bakepapirkledde formen.
Stek sukkerbrødet på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist og ta det forsiktig ut av formen. NB! Det beste er å bake sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntes.
Vaniljekrem:
Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.
Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker, da vil den skille seg.
Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
Fyll:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med halvparten av jordbærsyltetøy.
Del jordbær i biter. Visp halvparten av kremfløten til luftig krem og vend inn den andre halvparten av jordbærsyltetøy. Fordel jordbærkremen jevnt utover bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Kokkens tipsHvis du ønsker, kan du blande inn litt stivvispet kremfløte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Visp resten av kremfløten til luftig krem og dekk toppen av kaken med kremen.
Del jordbær i skiver og pynt kaken med bær, mandler og f. eks. smuler av marengs.
Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.