Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Bløtkake med banan

En saftig bløtkake som passer til alle anledninger.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
300 g tørket aprikos
5 dl vann
Kakebunn:
4 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk banan
2 stk egg
1 ½ dl lettmelk
2 ss sitronsaft
50 g smør
Fyll:
3 dl aprikossyltetøy
6 dl kremfløte
4 stk banan
Pynt:
20 g bringebær
20 g blåbær

Fremgangsmåte

  1. Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke. 

    Kakebunn:

  2. Sett ovnen på 180 grader.
  3. Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.  
  4. Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
  5. Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
  6. La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.

    Fyll:

  7. Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
  8. Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
  9. Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
  10. Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
  11. Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.