Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Pai med jordbær og vaniljekrem

Jordbær er noe vi alle forbinder med sommer. Her har vi satt sammen enkle ingredienser til en herlig fristelse i sommersolen.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Paibunn:
180 g hvetemel
50 g sukker
100 g meierismør
1 stk egg
1 ss vann
Fyll:
2 stk eggeplomme
25 g sukker
½ stk vaniljestang
2 dl melk
2 ss maisstivelse (maizena)
1 dl kremfløte
500 g jordbær
50 g hvit sjokolade , finraspet (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca. 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
  2. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer kaldt vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
  3. Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel før du lar den hvile i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  4. Stek paibunnen i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  5. Avkjøl paibunnen før den tas forsiktig ut av formen.

    Fyll:

  6. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
  7. Skrap ut vaniljefrø fra vanillestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
  8. Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker for mye, da vil den skille seg.
  9. Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
  10. Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet.
  11. Kutt jordbær i skiver og pynt paien.