Bland mel og salt. Tilsett omlag halvparten av melken, og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle i ca. 30 minutter.
Steking: Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Fyll:
Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.
Rens løken og finhakk den.
Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme. Reduser varmen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.
Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetisk tomat, mais (hell av vannet først) og kokte linser. La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Fordel fyllet midt på 8–10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.
Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 ºC i ca 15 minutter.
Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.