Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus

En variant av lasagne som passer godt til lørdagskosen.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g spagetti
1 stk eggehvite
1 stk løk
1 båt hvitløk
2 stk tomat
0 g olje (til steking)
1 boks hermetiske tomater
1 dl lettmelk
1 stk hønsebuljongterning
1 ts balsamicoeddik
1 ts tørket rosmarin
2 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
400 g karbonadedeig
2 ss bladpersille finhakket
salt og pepper
Ostesaus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1 stk eggeplomme
salt og pepper
120 g vellagret ost , revet

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende, salt vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite.
  3. Finhakk løk og hvitløk, og del tomatene i små terninger.
  4. Surr løken i olje i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og tomater og stek i et par minutter til.
  5. Ha i  hermetiserte tomater, melk, buljong, balsamicoeddik og tørket krydder. La sausen småkoke uten lokk.
  6. Stek karbonadedeigen på sterk varme til den er godt brunet, og tilsett den deretter i sausen. La alt koke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
  7. Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.
  8. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter.
  9. La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen, revet ost, salt og pepper.
  10. Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form og hell over kjøttsausen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.
  11. Stek retten i ca 20-30 minutter.
  12. Servér gjerne med en grønn salat.