Finhakk løk, hvitløk og chili. Del paprikaen i små biter, rasp gulrøtter grovt eller skjær de i skiver, del soppen i skiver og squash i tynne halvmåner. Kokkens tipsDu kan også erstatte pastaplatene med squash. Da bruker du en ostehøvvel og skjærer skiver av squashen på langs, isteden for å skjære den i halvmåner.
Bruk en dyp stekepanne eller gryte. Fres løken i litt olje, før du tilsetter hvitløk og chili og lar alt surre til løken er blank. Ha i paprika, revet gulrot, sopp og squash og tilsett hermetisk tomat. La alt småkoke i 10 minutter. Tilsett frisk basilikum og smak til med sukker, salt og pepper. Kokkens tipsSukkeret reduserer bitterheten fra tomatene og gir grønnsakssausen en rundere smak.
Ostesaus:
Rør sammen cottage cheese, parmesan, egg og fløte. Hvis du ikke skal bruke pastaplater er det lurt og redusere mengden fløte, hvis ikke blir lasagnen veldig bløt.
Finn en ildfast form, ca 22 x 34 cm. Legg i grønnsakssaus, lasagneplater og ostesaus eller squashskiver lagvis. Det beste er å få flere lagt oppå hver andre. Prøv å avslutte med grønnsakssaus eller ostesaus, ikke lasagneplater. Topp det hele med revet ost.
Stek lasagnen ved 200 °C på nederste rille i ca 30 minutter, til den er gylden.
Server med en frisk, grønn salat. Ernæringsrådgiverens tipsVegetarlasagn er sunt og godt. Grønnsakene gjør den proppfull av vitaminer og mineraler og cottage cheese og egg supplerer med verdifulle proteiner.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.